Låt oss presentera vår jury.

Åtta utvalda finalister kommer att träffa Lyckosparkens jury på finaldagen den 8 februari 2024. Juryn består av fem personer som alla verkar i Norrbotten. Tillsammans har de bred kompetens av företagande och entreprenörskap, både av att driva egna företag men också i rollen att stötta andra entreprenörer. Lär känna dem lite bättre.

Staffan Ruuth

Staffan är juryns ordförande och sitter i Swedbanks Ägarstiftelse Norrbottens styrelse. Han är delägare i åtta bolag och äger affärsängelsföretaget Actbizit med fokus på investeringar, rådgivning och konsulttjänster. Staffan tycker om att driva företag och hjälpa företag att utvecklas. Han ser fantastiska möjligheter för företagare i Norrbotten i och med alla de investeringar som görs här.

Foto: Site

Malin Winberg

Malin är entreprenören med många strängar på sin lyra. I det egna företaget Malin Winberg varvar hon moderatorsuppdrag, föreläsningar, podcasts, workshops och yogapass. Hon beskriver sig själv som en passionsdriven entreprenör med hjärta för Norrbotten och hennes värderingar är mod, engagemang, nytänkande och allas lika värde. Malin sitter dessutom med i Swedbanks Ägarstiftelse Norrbottens förtroenderåd.

Juan Handal

Juan kom som flykting från Palestina till Harads i Bodens kommun 2003. Idag, 20 år senare, bor han kvar i Harads och är delägare och platschef på Svantes vilt & bär. Samtidigt driver han det egna företaget JH Fastigheter. Juan Handal är en driven entreprenör och är tacksam över att han landade på en plats där det lokala näringslivet såg honom och gav honom förtroende.
År 2022 blev han årets Bodensare.

 

Annika Högström

Annika är en av grundarna till bemanningsföretaget Läkarjouren som startades 1989, i en tid då begreppen bemanning och personaluthyrning knappt fanns. Förutom uppdraget som ordförande på Läkarjouren lägger hon sitt engagemang på olika styrelseuppdrag, mentorsprojekt och stöd till både dam- och herridrott genom sponsring. Annika har varit med på Veckans Affärers lista över de mäktigaste kvinnliga entreprenörerna och hoppas att hon kan inspirera och stötta andra entreprenörer i Norrbotten.

Foto: Hans Andersson

Jenny Stadin

Jenny är biträdande kontorschef på Swedbank Norrbotten. Som ledare vill hon inspirera sina medarbetare i en bransch under förändring och hjälper dagligen både företags- och privatkunder att optimera sina ekonomier. Enligt Jenny är entreprenörskap nyckeln till tillväxt och hon tycker att det är otroligt stimulerande att vara en del i att möjliggöra detta.