Varför anordnar Swedbanks Ägarstiftelse Norrbotten Lyckosparken?

Vi verkar för att skapa tillväxt och utveckling i vårt verksamhetsområde, kommunerna Boden, Kalix, Haparanda och Luleå. Målet är att vara en tydlig och aktiv kraft som bidrar till att utveckla Norrbotten. Vi vet att entreprenörskap inte behöver vara en sparktur på blank väg, ibland är vägen grusad. Medvind växlas med motvind och för att njuta av nedförsbackar behöver man som entreprenör ibland utmanas av jobbiga uppförsbackar.

Vi är övertygade om att den finns en hel massa goda företagsidéer inom våra kommuner som gör Norrbotten till en bättre plats att leva på. Dessa idéer förtjänar uppmärksamhet och en liten skjuts i rätt riktning. Vi vill möjliggöra för människor att växa och att vår vinst ska göra nytta där den uppstått.

Därför anordnar vi Lyckosparken.

  • Spark [trad. sparkstötting]

    Ett kälkliknande for­don där den åkande står på ena stål­meden och skjuter i­från med foten.

    I den norra delen av Sverige har de flesta åkt spark mer än en gång. Känner du efter riktigt noga, kan du säkert förnimma känslan av fartvinden och magpirret när du swishar fram på perfekt underlag. Hylla sparken, den ger både miljö och människa en skjuts i rätt riktning.

  • Lycka

    En känsla av glädje eller att ha framgång och tur.